Biografie

Op mijn 10e smeekte ik mijn ouders een trompet voor mij te kopen. Mensen vragen zich wel eens af waarom nou juist een trompet? Ik weet het eigenlijk ook niet! Ik zou een mooi verhaal over Louis Armstrong kunnen verzinnen als reden voor de keuze voor dit instrument, over de inspiratie die hij me gaf en de gevoelens die naar boven kwamen bij het beluisteren van zijn muziek, maar daar is dan geen letter van waar.

Ik kreeg mijn eerste bas gitaar op 12 jarige leeftijd. Ik speelde er toen niet echt veel op.

Twee jaar later kwam ik in een buurthuis in Vlissingen waar jongeren muziek maakten.

Na enkele muziek workshops gevolgd te hebben gaf de begeleider aan dat hij me een geschikte persoon vond voor de basgitaar. Hier had ik wel oren naar en heb vele dingen van hem mogen leren. Samen met nog enkele deelnemers van de workshops die zich sterk verbonden voelden tot muziek, hebben we een groep gevormd. We speelden covers in onze eigen stijl. Na een aantal jaar oefenen en optreden, is deze groep uit elkaar gegaan. Mijn ambities groeiden voort en ik bleef aan diverse projecten mee doen waarbij ik verschillende ervaringen heb opgedaan en veel interessante muzikanten ben tegen gekomen

Een van de projecten die heel veel indruk op mij heeft gemaakt, is een project waarbij we met jongeren uit verschillende delen van Europa bijeen kwamen in Zeeland. Als ik het me nog goed kan herinneren, kwamen deze groepen uit: Frankrijk, Belgie en Italie. Misschien ben ik nog een land vergeten maar dat komt waarschijnlijk omdat het lang geleden is.

De opzet van het project was om te laten zien hoeveel impact muziek op jongeren heeft die allemaal een andere taal spraken. Wat wij aan het begin van het project niet wisten was dat we aan het eind van die week een optreden hadden waarbij we dans, dj en live muziek moesten combineren en er een show van moesten maken. Gedurende die week groeiden we steeds meer naar elkaar toe. We spraken elkaars moedertaal niet maar we hadden wel iets anders gemeen; “we spraken namelijk de taal van muziek en deelden passie voor muziek.” Halverwege de week begonnen we concepten te bedenken hoe we het grote plein waarop we ons project zouden afsluiten wilden inrichten. Het was echt geweldig en bij het terugdenken aan dit project ben ik ervan overtuigd dat muziek een internationaal middel is die mensen bij elkaar kan brengen, ongeacht de afkomst.

  

De Hobbyisten:

De oprichting van deze band ben ik met  Hugo begonnen. We hebben toen met een groot aantal muzikanten op projectbasis muziek gemaakt. Na wat jaren muziek gemaakt te hebben in de homestudio van deze vriend besloten we op zoek te gaan naar live muzikanten zodat we de muziek die we in zijn studio maakten, live konden spelen. We zijn hard aan de slag geweest om de muziek eens gecreëerd in een slaapkamer om te zetten naar live muziek bespeeld met live instrumenten. We hebben op diverse festivals en feesten gestaan. Moonlight Promotion boekte ons in de sporthal Baskensburg te Vlissingen. We hebben tijdens het straatfestival in Vlissingen mogen optreden, op het Bevrijdingsfestival Vlissingen na Krezip, we hebben in het voorprogramma van de levende hip hop legendes De La Soul mogen staan en in 2007 zijn we bekroond met de titel de “Zeeuwse Belofte” en mochten wij ook de publieksprijs in de wacht slepen. Volgens de organisatie is dit nooit eerder gebeurd!! Als gevolg van het winnen van de Zeeuwse belofte kregen we de kans op een demo cd “Progressie” op te nemen bij JB meijers (gitarist van De Dijk). Ik ben hier zeer trots op!!  Diverse organisaties in het land hebben ons harde werk in de loop der jaren bekroond door te laten zien dat ze vertrouwen in De Hobbyisten maar zeker ook in Moonlight Promotion hadden om een goed feestje te kunnen verzorgen..

©Nick Franken

In 2009 heb ik aangegeven toe te zijn aan nieuwe uitdagingen en te stoppen met de band. Op deze manier kan ik me volledig storten op de vele, diverse en inspirerende nieuwe muziekprojecten die ik aangeboden krijg en creëer .

Better Acoustic:

©Martijn Fincke

Een formatie waarin ik speel. Ik speel de basgitaar en zing een aantal nummers. Ik speel hierin met Rosalie Vermeulen op zang en Sander Bosselaar op de gitaar.

Memphis Revival:

EEN ENERGIEKE GROOVY SOUL EN R'N'B COVERBAND!

©Martijn Fincke

klik op de foto om naar de website te gaan.

Dit is de band waar ik  de basgitaar in speel en de backing vocals zing. 

DE INSPIRATIE

Deze energieke soul en R'n'B band uit Zeeland weet hoe ze hun publiek moeten vermaken! De band is ontstaan uit een liefde voor soul muziek. Inmiddels is er een mooie vriendschap ontstaan tussen de bandleden, wat de optredens extra bijzonder maakt.

De inspiratiebron komt van de artiesten als Aretha Franklin, Booker T. Jones en Justin Timberlake, geboren in Memphis (USA). Uit deze artiesten vloeit een stroom van soul muziek en de hedendaagse R'n'B. De nummers die door Memphis Revival worden gebracht zijn bekende maar niet voor de voor de hand liggende coverliedjes. Daardoor bieden ze een verrassend maar toch oud vertrouwd repertoire. 


DE UITVOERING

Naast het 'coveren' van het liedje gaan ze ervoor om het liedje op een zo cool mogelijke manier te brengen. Dansbare ritmes, mooie zangduetten en ruige gitaarsolo's. Memphis Revival bestaat uit zeer gedreven muzikanten die gaan voor een zo strakke en groovy mogelijke benadering van de liedjes, met als doel het publiek te laten genieten en mee te laten swingen!

 

 

"Wat de toekomst betreft? Ik houd van uitdaging en hou daarom ogen en oren open en blijf groeien. Ik zal mogelijkheden blijven creëren en zie wel wat er allemaal op mijn pad komt. Ik sta in ieder geval overal voor open!"